Jyrkilä Oy - Ruskamatka Vuokattiin 21.- 26.9.2020

Ruskamatka Vuokattiin 21.- 26.9.202021.09.2020


Matkaohjelma

21.9. Keräily Tallit - Kotka las - Karhula las -Hamina las - Kouvola las

Matkalla omakustanteiset pysähdykset. Saavumme Vuokattiin, jossa majoittuminen Break Sokos Hotel Vuokatti hotelliin. Illallinen hotellilla.

22.9.

Aamiainen hotellilla. Päivä vapaata aikaa nauttia Vuokatin upeista maastoista ruskasta nauttien. Illallinen hotellilla klo 18.

23.9.

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Hiidenportin upeaa kansallispuistoa. Hiidenportissa yhdistyy monta erilaista tunnelmaa ja maisemaa yhdellä retkellä: huikaisevan jylhä kivinen rotko, salaperäinen kuusikko, kauniisti karu kaskiaho. Hiidenportissa riittää suuria ja pieniä ihmeitä kuvattavaksi. On laajoja maisemia ja pienenpieniä yksityiskohtia, on kasveja ja lintuja, eläinten ja ihmisten jälkiä, muistoja tervanpolton ja uittojen ajoilta.

Puolentoista kilometrin kävelyn jälkeen saavutaan Hiidenportille. Se on kilometrin pituinen rotkovajoama pystysuorine kallioseinämineen ja mustavetisine lampineen.

Koko Hiidenkierros on pituudeltaan 5 km, mutta jos jättää käynnin Porttilammen laavulla väliin, reitti lyhenee 3 km:n pituiseksi. (Reitti ei hirveän vaativa mutta ei suositella liikuntarajoitteisille)

Illallinen hotellilla Klo 18 .

24.9.

Aamiainen hotellilla. Retkipäivä. Sotkamon ja Kajaanin välisen matkan aikana saamme monenlaista tietoa Kainuun elämästä ja luonnosta. Opas kertoo Sotkamon historiallisista henkilöistä kuten raja-kapteeni Simon Afflecista eli Simo Hurtasta. Myyttinen, kiviä heittelevä Hiisi tulee myös tutuksi. Käymme suositulla kokoontumispaikalla Naapurinvaaralla ihailemassa arvokasta perinnemaisemaa. Pääkohteemme on Huovishuone, joka kertoo kirjailijaprofessori Veikko Huovisen elämäntyöstä. Alkuperäisestä työhuoneesta sinne on siirretty huonekaluja, kirjallisuutta, kirjailijalle tärkeitä esineitä, tauluja ja julisteita. Näin on pyritty tavoittamaan huovismainen tunnelma. 

Vierailemme vuonna 1870  valmistuneessa Sotkamon kirkossa, joka on arkkitehti Johan Oldenburgin suunnittelma. Näemme Hiukan upeat hiekkarannat sekä voittoisan pesäpallojoukkueen Sotkamon Jymyn kotikentän. Tutustumme historiallisen Aatoksen pappilan taidenäyttelyyn. Hirvensaaressa pysähdymme katsomaan Veikko Huovisen tuotannolle omistettua Nina Ternon Havukkaahon ajattelija -veistosta. Vuokatin kohteita ovat Katinkullan alue, Angry Birds -puisto, urheiluopisto ja hiihtoputki. Vuokatinvaaran laelta avautuu mahtava näkymä, johon matkailijoiden lisäksi ovat ihastuneet Eino Leino, Ilmari Kianto ja monet muut taiteilijat. Nautimme kierroksen aikana lounaan.

Illallinen hotellilla Klo 18

25.9.

Aamiainen hotellilla. Päivä omatoimista ohjelmaa. Illallinen hotellilla klo 18.

26.9.

Aamiainen hotellilla. Kotimatkalle lähdemme klo 11. Kotimatkalla omakustanteiset pysähdykset. Kotkaan saavumme n klo 19 mennessä.

Matkan hinta 535 euroa/hlö sis. kuljetukset, kuljettajan palvelut, majoituksen 2HH Break Sokos Hotel Vuokatti hotellissa, aamiaisen sekä päivällisen, asiakassaunojen käytön, ohjelmassa mainitut retket,oppaan palvelut sekä lounas 24.9. retkellä

Lähtöaikataulu ja hinnat

A B
08:00 Kotka - Jyrkilän tallit 535 € 698 €
08:15 Kotka - Kotkan linja-autoasema 535 € 698 €
08:30 Kotka - Karhulan Linja-autoasema 535 € 698 €
08:50 Hamina - Haminan linja-autoasema 535 € 698 €
09:30 Kouvola - Matkakeskus 535 € 698 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti 2HH
B: Matkapaketti 1HH

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.