Jyrkilä Oy - Lähialuematkailua: Päiväretki Pyhtäälle

Lähialuematkailua: Päiväretki Pyhtäälle05.08.2021


Päivän ohjelma: 

Keräily Hamina - Karhula - Kotka - Tallit. Matkaan tulee myös Kymenlaakson alueopas Kyllikki Taipale - Erävala joka matkan aikana kertoo meille Pyhtään historiasta ja kiinnostavista tapahtumista Pyhtäällä.

10:00 Vierailu Peltolanmäki Highland. Tila sijaitsee keskellä asutusta, aivan tiheän omakotialueen reunamilla. Moni lähellä asuva ei edes tiedä, että naapurina laiduntaa lähes 60 päinen ylämaankarja. Tilan Isäntä Sakari on lupautunut kertomaan meille millainen rotu ylämäänkarja on millainen on arki tilalla. Pääsemme katsomaan eläimiä aivan läheltä. Kierroksen jälkeen on mahdollisuus ostaa lihaa mukaan.

10:45 Kiitämme isäntää vierailusta ja jatkamme matkaa kohti Strukan sulkuja. Sulut sijaitsevat Pyhtään haarassa Kirkonkylän ja Suomenlahden puolivälissä, munkkien vanhalla lohenkalastuspaikalla. Se on Suomen ainoa merisulku, jossa on käsikäyttöiset sulkulaitteet.

11:30 Suluilta jatkamme matkaa kohti Kirkonkylää ja pysähdymme Pyhän Henrikin kirkolla. Kirkko on peräisin 1460-luvulta, ja se on parhaita alkuperäisessä rakennusmuodossaan säilyneitä keskiaikaisia kirkkoja Suomessa.

Kirkolta jatkamme hieman eteenpäin ja vierailemme Stockfors coffee Roasters kahvipaahtimolla. Paahtimo sijaitsee Pyhtäällä Stockforsin vanhalla tehdasalueella. Pavut paahdetaan luontoystävällisellä ja modernilla sähköisellä kahvinpaahtimella. Tuloksena syntyy herkullinen makuelämys kahvin ystävälle. Kuulemme hieman paahtimon toiminnasta ja mahdollisuus ostaa kahvia  mukaan.

Paahtimolta palaamme keskelle kirkonkylää jossa nautimme herkullisen lounaan Cafe Onnissa n klo 13.

Nautittuamme lounaan piipahdamme vielä naapurikunnan puolella Ahvenkosken kalakaupassa noin klo 14, josta mahdollisuus ostaa lähivesiltä ja kauempaakin pyydettyjä kalaherkkuja kotiin viemisiksi. Paikan emäntä Disa tai isäntä Ben kertoo meille yrityksestä ja kalastamisesta Ahvenkosken ja lähialueiden kuohuissa. Paikan päällä on myös pieni lohilampi rauhallisemmasta kalastuksesta nauttiville.

Matkan hinta 39 euroa sis. Kuljetukset, oppaan palvelut sekä lounaan. Lapset 4-17v 25 euoa.


Lähtöaikataulu ja hinnat

A B
08:50 Hamina - Haminan linja-autoasema 39 € 25 €
09:10 Kotka - Karhulan linja-autoasema 39 € 25 €
09:30 Kotka - Kotkan linja-autoasema 39 € 25 €
09:50 Kotka - Jyrkilän tallit 39 € 25 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen
B: Lapset 4-17v

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.