Jyrkilä Oy - Juurikorven puoti - Salpalinjamuseo - Vaalimaan Rajamarket

Juurikorven puoti - Salpalinjamuseo - Vaalimaan Rajamarket10.08.2021


Keräily Tallit - Kotka las - Karhula las.

10:00 Nautimme aamukahvit suolaisen kera Juurikorven puodissa. Seisovassa pöydässä karjalanpiirakat ja lohituorejuusto sekä kinkkutuorejuusto, makeaksi rusinalettipullaa. Kaikki Puodin omaa tuotantoa. Kahvi/tee

Juurikorven kauppa sijaitsee Juurikorven kylässä noin 25 kilometrin päässä Kotkasta Kouvolaan kulkevan tien numero 15 -varrella.  Juurikorven kylä on tunnettu lähinnä siellä sijaitsevasta tiili- ja huonekalu -tehtaastaan jotka perustettiin jo vuosisadan alussa. Tuolloin kylässä sijaitsi myös oma rautatieasema sekä tietysti kyläkauppa.1960 -luvun puolivälissä tiilitehdas lopetti toimintansa ja sama kävi huonekalutehtaalle 1987 jonka myötä toiminta loppui myös rautatieasemalta, kyläkaupalta ja koululta. Ränsistyneen kaupan tarina kuitenkin kiinnosti Pia Kokkomäkeä joka uhmaten kaikkia todennäköisyyksiä alkoi pitkäjänteisesti kunnostamaan vanhaa kauppaa miehensä kanssa.Vuonna 2019 ovet aukesivat pullantuoksuiseen puotiin ja yrittäjät ovat valmiina palvelemaan. Kaupasta löytyy ateriapalvelut, kahvila, kotileipomo, catering -palvelut sekä yläkerrasta noin 15-20 hengelle yksityistila kokouksia tai juhlia varten. 

12:00 Opastettu kierros Salpalinjamuseolla. Miehikkälän Salpalinja-museo sijaitsee v. 1940-41 ja 1944 rakennetun itärajan maapuolustusaseman vahvimminlinnoitetulla alueella. Sen järeästilinnoitettu ja maisemallisesti näyttävä museoalue kuuluu Salpalinjan valtakunnallisesti arvokkaimpiin kohteisiin. Salpalinja-museo on sekä sotahistoriallinen ammattimuseo että koko perheen elämyksellinen historia- ja luontokohde, ja sen monipuoliset palvelut ja seikkailulinnoituksen salaperäisissä sokkeloissa kiinnostavat myös perheen pienimpiä. 

13:00 Lounas museolla

14:00 Ostosaikaa Rajamarketissa.  Uusi Rajamarket on kauppa josta löytyy kaikkea  possunniskasta traktorinrenkaisiin asti eli jokaiselle jotakin.

16:00 Lähdemme kotimatkalle.

Matkan hinta 48 euroa sis. Kuljetukset, aamukahvit, opastettu kierros Salpalinjamuseossa sekä lounas Museolla. Lapset 4-17v 35 euroa.
Lähtöaikataulu ja hinnat

A B
09:00 Kotka - Jyrkilän tallit 48 € 35 €
09:20 Kotka - Kotkan linja-autoasema 48 € 35 €
09:40 Kotka - Karhulan linja-autoasema 48 € 35 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen
B: Lapset 4-17v

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.