Jyrkilä Oy - Suomen upea Länsirannikko 4.7. - 10.7.2022

Suomen upea Länsirannikko 4.7. - 10.7.2022

Matka on loppuunmyyty, kysy peruutuspaikkoja 050-3866001.

Voit myös ilmoittautua jonotuslistalle täällä, ja saat sähköpostiisi ilmoituksen kun haluamaasi matkaan vapautuu paikka.


04.07.2022    |    Loppuunmyyty, kysy peruutuspaikkoja


Suomen Länsirannikko on meille monille täällä Kaakonkulmalla asuvalle jäänyt hieman tuntemattomaksi. Olemme kuulleet Rauman vanhasta kaupungista, Strömsöstä, Kalajoen upeista hiekkarannoista jne mutta monelta ne ovat jääneet vielä kokematta. Nyt on mahdollista kokea monta länsirannikon helmeä samalla kertaa. Hyppää bussin kyytiin ja anna upeiden kohteiden hurmata itsesi.

Matkaohjelma:

4.7. Keräily Hamina - Karhula - Kotka - Tallit - Pyhtää - Loviisa. Matka alkaa kohti Raumaa. Matkalla nautimme aamukahvit legendaarisella Lahnajärven taukopaikalla joka on palvellut matkailijoita  jo vuosikymmeniä.  Saavumme Raumalle n klo 13. Aloitamme  herkullisella noutopöytälounaalla tunnelmallisessa ravintola Villa Tallbossa meren läheisyydessä. 

Klo 14.45 Lounaan jälkeen vieraillaan Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa (Syväraumankatu 41), jossa tutustutaan raumalaisen tehtailijapariskunnan ainutlaatuiseen edustuskotiin ja taidekokoelmaan. Museossa kierretään museon omien oppaiden johdolla.

klo 16.00 Vanhan Rauman pitsiteemaisella opastetulla 2 h kävelykierroksella tutustutaan idylliseen UNESCON maailmanperintökohteeseen kierrellen mukulakivikatuja ja kuullen alueen historiasta ja nykypäivästä. Kierroksen aikana vieraillaan Vanhalla Raatihuoneella sekä Pits-Priiassa. Vanhalla Raatihuoneella on pitsinäyttely sekä museokauppa, josta löytää ihanat tuliaiset. Pits-Priia on Nyplääjät ry:n puoti, jossa näkee nyplääjän työnsä ääressä.

klo 18.00 Myöhäiset iltapäiväkahvit perinteisesti Pystökaffeilla Rauman Kauppatorilla. Kuten nimestä voi päätellä, nautitaan kahvit seisaaltaan. Kahvittelun jälkeen majoittuminen hotelli Vanha Rauma.

5.7.

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen klo 09:00 jatkamme matkaa kohti Kristiinankaupunkia.

Klo 11.00 Oppaan tapaaminen Hotelli Kristiinan edustalla . Opastettu kiertoajelu Kristiinankaupungin puutaloidyllissä sisältäen tutustumisen Ulrika Eleonoran kirkkoon v. 1700. Pietari Brahe perusti Kristiinan­kaupungin vuonna 1649 vahvistaakseen Pohjan­lahden kaupan­käyntiä. Museo­viraston mukaan Kristiinan­kaupungin keskustan ruutu­kaava on parhaiten säilynyt suurvalta-ajan kaupunki­kaavoitus. Kaupunki ei ole koskaan palanut ja rakennukset ovat eri aika­kausilta. Niistä suurin osa rakennettiin 1800-luvulla ja vanhimmat rakennukset ovat 1700-luvulta. Myös maa­seudun läheisyys on nähtävissä sekä ruutu­kaavassa että monissa rakennuksissa. Kuulemme myös mm mistä on tullut nimi Kissanpiiskaajankuja.

12.30 Lähtö Kaskisiin vanhaa Rantatietä. Opas kertoo matkalla olevista kohteista sekä Kaskisten tätä päivää ja historiaa.

13.00 Lounas tunnelmallisessa vanhassa paloasemassa ravintola Sinisessä Hetkessä.

14.00 Opastettu kiertoajelu Kaskisten keskustassa. Suomen pienin kaupunki on samalla yksi sen kauneimmista. Vanhoja koristeellisia puutaloja on koko kaupungin mitalta. Kaskislaiset ovat varjelleet vuonna 1785 perustetun tapulikaupunkinsa miljöötä taitavasti. Pohjanmaan lakeuksilta Kaskisiin tullaan siltoja pitkin. Kaskisten 200 vuotta vanhaa kaupunkiarkkitehtuuria edustavilla suorilla kaduilla kohtaat kävelijöitä ja pyöräilijöitä useammin kuin autoja. Kissatkin lepäävät keskellä tietä. Puutalot ja saaristolaistyyliset puuaidat kehystävät rakkaudella vaalittuja pihapiirejä, joissa useimmissa on vanhat piharakennukset vielä tallella. Meri syleilee kaupunkia joka suunnalta. Merellinen valo, raikkaat merituulet ja loppukesästä pitkään viipyilevä kesän lämpö ja muut luonnon elementit ovat jatkuvasti läsnä kaskislaisessa elämässä.

14.30 Opastus päättyy ja opas jää Kaskisiin. Matka jatkuu pysähdyksellä Närpiön Pyhän Marian kirkon ja kirkkotallien luona kohti Vaasaa. Vaasassa majoittuminen Sokos Hotel Vaakuna.

6.7.

Aamiainen hotellilla.

10-11.30 Opastettu kiertoajelu Vaasan keskustassa ja Vanhassa Vaasassa, missä tutustumme Vaasan historiaan ja kauniiseen Mustasaaren kirkkoon (käynti kirkossa, jos varustilanne sallii). Rakennus, jonka suunnitteli Carl Fredrik Adelcreutz ja rakennettiin 1776-1786, luetaan yhdeksi parhaimmista kustavilaisen tyylin rakennukseksi Suomessa ja se oli alun perin hovioikeus. Vanhasta Vaasasta matka jatkuu Suomen pisimmälle sillalle, Raippaluodon sillalle.

12.00-13.30 Vierailu Maailmanperintöportissa, Merenkurkun maailmanperintösaariston vierailukeskuksessa. LOUNAS (klo 12.30-13.30) Ravintola Berny’ssä sillan kupeessa.

13.30-14.15 Lounaan jälkeen matka jatkuu Södra Vallgrundin viehättävään kylään ja siellä vierailemme Sommaröhallenissa (klo 13.45-14.15). Täällä on myynnissä lähes 80 saariston ja lähiseudun käsityöläisen tuotteita.

14.15-16.00 Paluumatkalla vierailu STRÖMSÖSSÄ (klo 15-16). Opastetun kävelykierroksen aikana tutustutaan Strömsö lifestyle-ohjelman ympäristöön Vaasan Västervikissä. Kierroksen aikana kuulemme vanhan huvilan ja muiden rakennusten yli 100-vuotisesta historiasta.

16.30 Takaisin Vaasan keskustassa ja matka kohti Kalajokea voi alkaa. Matkalla pysähdymme Kokkolassa Laivurintalossa. Laivurintalo on saanut niemensä merikapteeni Johan Hillströmin mukaan; hän asui talossa vaimonsa ja yhdeksän lapsensa kanssa 1800-luvun puolivälissä. Neristan, Kokkolan vanha kaupunki on yksi Suomen yhtenäisimpiä ja laajimpia vanhoja puukaupunginosia. Kuulemme talon kiehtovasta historiasta ja nautimme iltapalan joka sisältää vihersalaatin ja suolaisen piirakan ja kahvia/teetä/mehua ja pieni makea.

n klo 20:30 saavumme Kalajoelle Santa's Resort & Spa Hotel Sani. Majoittuminen.

7.7.

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen aloitamme risteilyn Maakallaan komealla kaljaasi Ansiolla. Kallankarien erikoisuus on niiden luonnon lisäksi saarten itsehallinto, jonka "ylintä päätäntä- ja tuomiovaltaa" käyttää karikokous. Itsehallinto on peräisin Ruotsin vallan ajalta ja pohjautuu kuningas Aadolf Fredrikin vuonna 1771 säätämään hamina-ordningiin, jossa karien hallinto määrätään kalastajien huostaan. Karikokous pidetään kerran vuodessa, aina Jaakonpäivää lähinnä olevana sunnuntaina. Matkan kokonaiskestoaika on noin 4,5 tuntia ja sen aikana tarjotaan kahvia ja virvokkeita sekä herkullinen lohikeitto ateria sisältäen leivät ja juoman. Risteilyn jälkeen vapaata aikaa nauttia upeista hiekkarannoista sekä Kylpylän palveluista.

8.7.

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen aloitamme matkan kohti Hailuotoa. Matkalla mahdollisuus noutopöytä lounaaseen. Iltapäivällä saavumme Hailuotoon ja majoittuminen Luotsihotelli Arctic Lighthouse Hotel.  Vapaata aikaa ihastella upeita hiekkarantoja. Illallinen hotellilla.

9.7.

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen aloitamme saarikierroksen oppaan johdolla. Pysyvä asuminen Hailuodossa on alkanut jo 1000-luvun alkupuolella. Kalastajat ovat kuitenkin jo tätä ennen käyttäneet Hailuotoa tukikohtanaan. Hailuodon kunta perustettiin vuonna 1865. Hailuoto on tunnettu idyllisistä punaisista kalastajakylistään sekä perinteikkäästä kulttuuristaan. Merellisen ympäristön lisäksi vierailijaa odottavat kylän maalaismiljöö, jota hallitsevat peltoaukeat ja viehättävät talonpoikaisrakennukset. Koko Hailuodon saari onkin luokiteltu osaksi Suomen valtakunnallisesti merkittäviä rakennettuja kulttuuriympäristöjä.

Nautimme kierroksen aikana autokahvit. Iltapäivällä vapaata aikaa. Illallinen hotellilla.

10.7.

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen aloitamme kotimatkan. Kotimatkalla lounas. Paluu Kotkaan n klo 19.

Matkan hinta 845 euroa sis. Kuljetukset ja kuljettajan palvelut, majoitus kahden hengen huoneissa aamiaisella, ohjelmassa mainitut retket ja opastukset sekä oppaiden palvelut, 5 x lounas, 2 x illallinen Hailuodossa, 1 x iltapala Kokkolassa, autokahvit, Kalajoella kylpylän käyttö.

Matka yhden hengen huoneessa 1085 euroa.Lähtöaikataulu ja hinnat

A B
07:10 Hamina - Haminan linja-autoasema 845 € 1085 €
07:30 Kotka - Karhulan linja-autoasema 845 € 1085 €
07:50 Kotka - Kotkan linja-autoasema 845 € 1085 €
08:10 Kotka - Jyrkilän tallit 845 € 1085 €
08:15 Pyhtää - Siltakylän pikavuoropys. 845 € 1085 €
08:25 Pyhtää - Pyhtään kk pikavuoropys. 845 € 1085 €
08:40 Loviisa - Loviisan matkahuolto 845 € 1085 €
09:10 Porvoo - Porvoon turistipysäkki 845 € 1085 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen
B: Matkapaketti 1HH

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta