Jyrkilä Oy - Norjan upeat vuonot 26.6. - 3.7.2022 (8pv)

Norjan upeat vuonot 26.6. - 3.7.2022 (8pv)26.06.2022


Klassinen bussimatka Kotka-Helsinki-Naantali-Kapellskär-Hamar-Trollstigen-Geiranger-Bergen - Geilo-Oslo-Örebro.

Maailman kauneimmat vuonot näemme bussin ikkunnasta. Kaupunkien ja kylien kiehtova historia sekä kulttuuri tulevat tällä matkalla tutuiksi. Kilometri toisensa jälkeen meri hiipii mantereelle vuonojen syvien uurteiden kautta. Tuhat metriä korkeat vuoret seisovat majesteettisesti sivuilla ja muodostavat portaaleja uusiin kohtauksiin. Jäätiköiden sulava vesi syöksyy alas vuorenseiniä pitkin valtaviin kaskadeihin, ja ohi kulkevat yksinäisiä maatiloja ja pieniä kalastajakyliä. Jyrkät vuorijonot jättävät tilaa laajoille tasangoille ja reheville laaksoille. Veneellä ja bussilla koemme upeat luonnonmaisemat, jotka muovaavat Norjaa. Kauneus, rauhallisuus ja tunnelma ovat leitmotiivit, Geirangerfjorden , Trollstigen ja norjan pääkaupungit. 

Matkaohjelma:

26.6.

Iltapäivällä lähdemme kohti Naantalia. Naantalissa nousemme Finnlinesin alukseen ja matkaamme yön yli Kapellskäriin. Illalla syödään myöhäinen illallinen.

27.6. Kapellskär – Nusnäs – Mora – Brumunddal.

Aamulla nautimme aamiaisen laivalla nauttien Kapellskärin kauniista ulkosaaristosta. Saavumme Kapellskäriin jonka jälkeen ajamme kohti pohjoista. Ajamme Ruotsin perinteikkäissä kulttuurimaisemissa, ohitamme tunnetun Salan kaupungin sekä Falunin. Matkalla pidämme tarvittavat tauot.

Saavumme Taalainmaalle joka on kuuluisa luonnonkauniista maisemistaan ja perinteistään. Falunin punaisia hirsirakennuksia ja mökkejä näkyy varsinkin täällä. Ensimmäinen tutustumiskohteessamme Siljan järvi, se on kuuluisa ainutlaatuisesta sinisestä värisävystään. Ajamme Nusnäsin kylään, jossa ovat syntyneet Ruotsin symbolit, iloisen väriset taalalaishevoset ja näemme miten hevoset maalataan. Taalainhevosia veisteltiin jo 1700-luvulla, jolloin kopukat kelpasivat muun muassa maksuvälineiksi ruokaa vastaan. Varsinaista bisnestä niillä ruvettiin tekemään vasta kymmenkunta vuotta ennen maailmannäyttelyssä tapahtunutta läpimurtoa, kun markkinoille ilmestyi keksintö nimeltä vannesaha. Puuhevosesta tuli Ruotsin kansallissymboli vuoden 1939 New Yorkin maailmannäyttelyssä, jonne ruotsalaiset olivat kuljettaneet säkäkorkeudeltaan kolmimetrisen hevosen. Morasta jatkamme kohti Norjan rajaa. Illan suussa saavumme norjalaiseen Brumunddalinkaupunkiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla Mjösa järven rannalla, joka on Norjan suurin järvi. Alueella on rikas kulttuurielämä ja historiallisia maamerkkejä. Majoitumme hotelliimme ja syömme yhteisen illallisen.

28.6.

 Brumunddal - Lillehammer –Trollstigen – Geiranger.

Maukkaan ja varhaisen aamiaisen jälkeen teemme noin kahden tunnin risteilyn. Viehättävä ja historiallinen siipialus "Skibladner" on myös yksi Norjan rakastetuimmista nähtävyyksistä. Se on maailman vanhin liikennöivä siipialus, joka on purjehtinut yli 165 vuotta. Tervetuloa jännittävien ja aitojen nähtävyyksien, äänien, tuoksujen ja elämysten maailmaan Norjan hienoimpiin Mjösan järvimaisemiin.

Risteilyn jälkeen lähdemme kohti pohjoista ja ajamme ohi Lillehammerin, jolla on erityinen paikka monien urheilun ystävien sydämissä – kiitos vuoden 1994 talviolympialaisten, joka on yksisuurimmista urheilutapahtumista Norjan lähihistoriassa. Matkamme jatkuu kohti suurta ja kaunista Gudbrandsdalenin laaksoa, jota ympäröi seitsemän isoa kansallispuistoa. Matkamme varrella virtaavat joet tuovat vettä jäätiköiltä, ja pienten järvien pinnalta heijastuu tiheä metsä. Mitä pohjoisemmaksi kuljemme, sitä kapeammiksi ja kesyttömämmiksi muuttuvat laaksot. Päivän kohokohtamme on Trollstigen eli "Peikon polku" - Norjan pelottavimmaksi sanottu tie. Kapea tie nousee korkeutta 700 metriä hyvin lyhyellä matkalla eli jyrkästi vuoren seinämää pitkin. Ylhäällä on näköalatasanne. Trollstigeniä ympäröi useita vuoria. Kuningas Haakon avasi tien vuonna 1936 ja kahdeksan vuotta kestänyt työ todettiin valmiiksi. Tiestä on myöhemmin tullut Norjan suosituin turistitie. Ennen vuotta 1936 se oli nimeltään pelkkä Stigen.

Saavumme pieneen Geirangerin kylään, joka on tunnettu erityisesti henkeäsalpaavista maisemista. Korkeilta kallioilta valuu useita jylhiä vesiputouksia, ja aurinkoisena päivänä koko 15 kilometriä pitkä vuono kimaltelee timanttien lailla. Mahtavia maisemia voi ihastella monista näköalapaikoista, joita on kylää reunustavien mäkien ja vuorien rinteillä. Nautimme illallisen hotellissamme.

29.6.

 Geiranger – Hellesylt – Sognefjorden – Bergen.

Hotelliaamiaisen jälkeen edessämme on päivä joka täynnä upeista luontoelämyksistä. Teemme lauttamatkan maailman kauniissa ja tunnetulla Geirangervuonolla. Lauttamatka kestää noin tunnin ja reitti kulkee Geirangerista Hellesyltiin, amfiteatterimaiset maisemat. Norjan länsirannikolla sijaitseva Hellesylt on syvien vuonojen ja korkeiden vuorien ympäröimä pieni kylä. Viikinkiaikoina kylässä oli tärkeä ja hyvin suojattu satama, josta kauppiaat ja sotilaat lähtivät liikkeelle kohti Englantia, Ranskaa ja Venäjää. Kylässä asuu alle 300 henkeä, mutta varsinkin kesäisin turistit tuovat kylään lisää vilkasta elämää. Hellesylt on tunnettu erityisesti keskellä kylää olevasta upeasta vesiputouksesta, joka jakaa kylän keskustan kahteen osaan.

Geirangerinvuono on varsinainen paratiisi. Yksi upeimmista vuonon nähtävyyksistä on ”Seitsemän sisarta”-vesiputous, joka ryöppyää vuonoon lähellä Geirangeria. Geirangerinvuono lienee yksi Norjan tunnetuimmista ja suosituimmista vuonoista. Yhdessä Nærøyfjordenin kanssa se lisättiinUNESCO:n maailmanperintölistalle vuonna 2005.

Illan suussa saavumme Hordalandin lääniin ja Bergenin kaupunkiin, joka on Norjan toiseksi suurin. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan hotelliin.

30.6.

 Bergen – Gudvangen - Flåm – Geilo.

Aamulla teemme tutustumiskierros vanhassa hansakaupungissa Bergenissä. Bergenin perusti yli 900 vuotta sitten kuningas Olav Kyrre, joten sen juuret ulottuvat viikinkiaikaan. Bergenistä tuli 1200-luvulla Norjan ensimmäinen pääkaupunki. Se oli useiden vuosisatojen ajan yksi Hansaliiton tärkeimmistä kauppapaikoista ja solmukohta Norjan ja muun Euroopan välillä. Tulipalot ovat tuhonneet Bergenin vuosina 1170, 1198, 1248, 1476, 1702 ja 1955, mutta vanhasta Hansaliiton satamasta jäljellä on vielä 58 puista ja kivistä keskiaikaista taloa.

Seuraava kohteemme on Gudvangen, joka merkitsee jumalten paikkaa. Ei ole vaikea arvata, mistäpaikka on saanut nimensä. Teemme kahden tunnin lauttamatkan Flåmiin läpi UNESCO:n suojelemien vuonomaisemien. Vaikuttava ja kapea vuono on ja mutkitteleva, ja jokaisen mutkan jälkeen silmiemme eteen avautuu uusia majesteettisia huippuja, pieniä vesiputouksia, viehättäviä laaksoja sekä maalaukselliset kalastajakylät kirkkoineen. Gudvangenin on tiettävästi Norjan vanhimpia kauppapaikkoja, jossa viikingit aikoinaan oikeasti liikkuivat.

Flåmista jatkamme matkaa Geiloon, jossa majoitumme hotelliin. Geilo on pieni turistikylä, kaunis Ustedalsfjorden-järvi molemmin puolin. Alueella on yhteensä viisi hiihtokeskusta. Vielä vuosituhannen vaihteen jälkeenkin Geilo kuuluu maan merkittävimpiin hiihtoalueisiin ja on luonut maailmallakin mainetta etenkin leijalautailun ja leijahiihdon mekkana.

Syömme illallisen hotellissa. 

1.7.

 Geilo – Oslo.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Geilosta kohti Norjan valloittavaa pääkaupunkia Osloa. Vuonomaan pääkaupunki on riittävän eksoottinen, kaupungissa on nähtävää ja koettavaa. Minnekään ei ole kovin pitkä matka, sillä kaupungin keskusta on pieni ja kompakti. Norjan monivaiheinen historia esittäytyy lukuisissa Oslon museoissa, esimerkiksi toisen maailmansodan aikaa esittelevässä Vastarintamuseossa. Yksi Oslon tunnetuimmista matkailukohteista on Frognerin puistossa sijaitseva Vigelandin patsaspuisto. Esillä on yli 200 Gustav Vigelandin tekemää pronssi- ja graniittiveistosta. Oslon perusti Norjan kuningassaagan mukaan kuningas Harald Ankara 1000-luvulla. Oslosta tuliNorjan pääkaupunki noin vuonna 1300, kun Haakon V Maununpoika oli kuninkaana. Kierroksen jälkeen majoitumme keskustahotelliin.

2.7.

7. Oslo – Örebro – Kapellskär. 

Sanomme På gjensyn Norjalle. Suuntaamme Ruotsin kautta koti Suomeen. Bussimme ohittaa Karlstadin ja Vänernin, joka on Ruotsin suurin ja Euroopan kolmanneksi suurin järvi. Matkalla pidämme tarvittavat tauot. Linnat kiehtovat mielikuvitusta. Pysähdymme Örebrossa jossa vieraillemme kuuluisassa linnassa, joka on peräisin 1500-luvulta. Linna seisoo majesteettisena Svartån saarella kaupungin keskustassa. Linna on muodoltaan neliö ja sen on kulmissa pyöreät tornit – se näyttää siis juuri siltä, miltä linnan pitääkin. Matka jatkuu kohti länttä Mälarenjärven eteläpuolitse. Ohitamme Arbogan, Eskilstunan ja Södertäljen. Saavumme Kapellskäriin, jossa nousemme Finnlinesin Naantalin-laivaan. Laivalla on jälleen mahdollisuus syödä illallista ja nauttia kaikessa rauhassa saariston kauneudesta. 

3.7.

Aamiainen laivalla. Saavumme Naantaliin josta aloitamme matkan kohti Kotkaa.

Matkan hinta 1195 euroa/hlö sis. Bussi – ja laivamatkat ohjelman mukaan, majoitus jaetussa kahden hengen sisähytissä laivalla (2 yötä) sekä majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (5 yötä), aamiaiset, 5 illallista, retket ohjelman mukaan, verot ja viranomaismaksut, Suomalainen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan.

Matkapaketti yhden hengen huoneessa 1595 euroa. 


Lähtöaikataulu ja hinnat

A B
14:00 Hamina - Haminan linja-autoasema 1195 € 1595 €
14:20 Kotka - Karhulan linja-autoasema 1195 € 1595 €
14:40 Kotka - Kotkan linja-autoasema 1195 € 1595 €
15:00 Kotka - Jyrkilän tallit 1195 € 1595 €
15:05 Pyhtää - Siltakylän pikavuoropys. 1195 € 1595 €
15:15 Pyhtää - Pyhtään kk pikavuoropys. 1195 € 1595 €
15:30 Loviisa - Loviisan matkahuolto 1195 € 1595 €
16:00 Porvoo - Porvoon turistipysäkki 1195 € 1595 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen
B: Matkapaketti 1HH

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.