Jyrkilä Oy - Ruskamatka: Iso-Syöte - Ivalo - Varangin Niemimaa Norja

Ruskamatka: Iso-Syöte - Ivalo - Varangin Niemimaa Norja17.09.2022


Matkaohjelma:

17.9. Keräily Tallit - Kotka las - Karhula las - Hamina - Kouvola. Matkalla omakustanteiset kahvi/lounastauot. Illalla saapuminen Tunturihotelli Iso-Syötteelle. Majoittuminen ja illallinen.

18.9.

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan poron elämään Hanhilammen kodan harjumaisemissa. Kierroksella mukanamme oleva hauska poromies kertoo mukaansa tempaavalla tavalla porosta (noin 3 km). Retkellä kuulet tarinoita poron elämästä eri vuodenaikoina ja sen elinympäristöstä ja nautit kauniista tunturiluonnosta. Retkellä nautimme nokipannukahvit sekä eväät. Retken maasto on helppokulkuinen. Retken kesto n. 3 tuntia.

Iltapäivällä aikaa nauttia luonnosta ja hotellimme tunnelmallisesta Arctic Spa -kylpylästä. Illallinen hotellilla.

19.9.

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat bussin kyytiin ja jatkamme matkaa kohti Ivaloa. Matkalla pysähdymme Ranuan eläinpuistossa. Ranuan eläinpuistossa asuvat Suomen ainoat jääkarhut ja 50 muuta arktista ja pohjoista eläinlajia, yhteensä n. 200 eläinyksilöä. Eläimet asustavat tilavissa aitauksissa pohjoisen metsän keskellä, luonnollisessa ympäristössä. Teemme eläinpuistossa kierroksen oppaan johdolla. Kierroksen jälkeen nautimme lounaan. Lounaan jälkeen jatkamme kohti Ivaloa niin että piipahdamme Saariselällä Kaunispään huipulla. Majoittuminen hotelli Ivalo ja illallinen. Illalla saunat lämpimänä ja uima-altaat käytössänne.

20.9.

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen aloitamme retken. Päivän aikana koemme todelliset Lapin legendat: Raja-Jooseppi ja Huhti-Heikki sekä eksoottinen Nellimin kylä. Suomen ja Venäjän rajavyöhyke sekä Raja-Joosepin vartioasema sijaitsee vain n. 50 km Hotelli Ivalosta. Menemme tutustumaan legendaariseen Joosepin kenttään. Hänen ja Huhti-Heikin (viimeisen helmenpyytäjän) silloinen asuinalue on yksi Suomen kauneimmista asuinmaisemista. Se sijaitsee kauniin helmijoen, Luttojoen, rannalla. Joosepin, hänen Tiltansa sekä Heikin värikkään ja paikoin traagisenkin elämäntarinan ryhmä saa kuulla paikanpäällä. Joosepin kentältä jatkamme Luttojoen rantaan, jossa nautimme eväät. Toiset voivat ihailla rantamaisemia, käydä komeaa riippusiltaa pitkin vastakkaisella rannalla ja halukkaat voivat tehdä pienen patikkaretken Luton rantapoluilla.

Paluumatkalla, voimme vielä tutustua vanhaan Nellimin rajakylään. Nellimin kohteista mainittakoon mm. Pyhän Kolminaisuuden ja Trifon Petsamolaisen ortodoksinen kaunis kirkko, Paatsjoen silta sekä Lapin sodan aikaisia tapahtumapaikkoja.

Paluu hotellin klo 17 mennessä. Saunat lämpiminä. Illallinen hotellilla.

21.9.

Aamiainen hotellilla. Jätämme hotellin ja aloitamme matkamme kohti Norjaa ja Varangin niemimaata. Päivän reittimme on Ivalo – Inari - Utsjoki – Nuorgam - Vesisaari. Vesisaari - Hamningberg – Vuoreija – Vesisaari. Retkemme ulottuu kauas Jäämeren rannoille, niin kauas kuin tietä riittää. Luonto muuttuu matkan aikana rehevästä joenranta luonnosta karuun kiviseen maastoon, jossa ei enää kasvillisuutta ole. Merinäköala on vaikuttava ja levähdyspaikoilla on monia historiallisia muistomerkkejä. Nautimme matkalla pannukahvit ja eväät.

Matkan varrella kuulemme oppaamme johdolla tarinaa seuduista jonne 1800 –luvulla suuntautui mm. suomalaisten muutto. Vuoreijan varhainen historia ulottuu Viikinki ajalle. Hamningberg on entinen autioitunut kalastajakylä, nykyisin suosittu loma-asutusalue. Paikkaa kutsutaan myös kuumaisemaksi.  Pohjois-Norjan nykypäivään pääsemme tutuksi yöpymällä Vesisaaressa, viihtyisässä pikkukaupungissa. Alkuillasta majoitumme Vesisaareen hotelli Scandic Vadsö. Illallinen hotellilla.

22.9.

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaamme.Päivän reittimme on Vesisaari – Pykeija - Näätämö – Sevettijärvi - Inari – Ivalo. Tutustumme Vesisaaren nähtävyyksiin mm.  muistomerkki joka on pystytetty v. 1977 tunnustukseksi siitä merkityksestä, mikä suomalaisten maahanmuutolla on ollut Finnmarkin läänin kehitykselle ja kasvulle. Paluumatkalla pysähdymme Pykeijassa, jossa nautimme paikan kuuluisat ja herkulliset kuningasrapuleivät. Teemme pienen kierroksen kylässä . Pykeijasta jatkamme kohti Näätämöä ja Sevettijärveä.  Sevettijärvellä pysähdymme hetkeksi kylän ortodoksisella kirkolla ja hautausmaalla, jotka ovat vierailemisen arvoisia. 

Illalla saavumme hotelli Ivaloon, jossa majoittuminen ja illallinen. Saunat ovat lämpiminä.

23.9.

Aamiainen hotelli. Päivän voi viettää omatoimisesti ulkoillen, jos tuntuu, että tarvitset hieman lepoa monipuolisesta ohjelmasta ja retkistä toipumiseen. Jos tuntuu, että vielä haluaisit nähdä jotain, niin päivällä on mahdollisuus lähteä tutustumaan remontoituun ja uudistettuun Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidaan (sisäänpääsy omakustanteinen).  Jos haluat mieluummin ulkoilla, niin siihen löytyy mahdollisuus aivan Siidan läheisyydestä alkavalla Juutuan polulla. Polku (500 m/suunta) on helppokulkuinen ja päätyy Jäniskosken riippusillalle. Paikan kauneus kosken varrella lumoaa kävijän. Jos haluat tehdä pitemmän patikan, niin Juutuan polku on osa Juutuan n. 5,8 km reittiä.  Siidassa mahdollisuus myös lounaaseen (omakustanteinen).

Illallinen hotellilla ja saunat lämpiminä.

24.9.

Aamiainen hotellilla. Lähdemme kotimatkalle klo 07:30 ja saavumme Kotkaan n klo 23:30. Matkalla pidämme omakustanteiset kahvi - ja lounastauot.

Matkan hinta 1095e/hlö Sis. Kuljetukset ja kuljettajan palvelut, majoitus kahden hengen huoneessa puolihoidolla, kaikki ohjelmassa mainitut retket ja opastukset, ohjelmassa mainitut lounaat ja retkieväät, Iso-Syötteellä kylpylän käyttö, Ivalossa saunat ja uima-altaan käyttö.

Matka yhden hengen huoneessa 1395 euroa.


Matka toteutetaan, mikäli siihen on tarpeeksi osallistujia, minimi 20 henkilöä.

Sovellamme matkoihimme Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen neuvottelemia yleisiä matkapakettiehtoja

Yleisesti ja erityisesti Covid-tilanteesta johtuen kannustamme matkailijoita hankkimaan matkavakuutuksen, joka kattaa matkan perumisen sairastapauksessa (laki on muuttunut v. 2018). 

Lisätietoja ehdoista Jyrkilän sivuilla.

Toivomme matkustajiltamme Covid-passia ja maskin käyttöä bussissa, mikäli pandemia-tilanne ei helpota syksyyn mennessä. Norjaan matkustettaessa sovelletaan Norjan viranomaisten määräyksiä.


Lähtöaikataulu ja hinnat

A
06:00 Kotka - Jyrkilän tallit 1095 €
06:20 Kotka - Kotkan linja-autoasema 1095 €
06:40 Kotka - Karhulan Linja-autoasema 1095 €
07:00 Hamina - Haminan linja-autoasema 1095 €
07:45 Kouvola - Matkakeskus 1095 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.