Jyrkilä Oy - Koli - Bomba - Kuhmo - Kuopio 26.7. - 29.7. (4pv)

Koli - Bomba - Kuhmo - Kuopio 26.7. - 29.7. (4pv)26.07.2022


 Bomba Spa Kylpylä henkii karjalaista mystiikkaa Kyly-, Sampo- ja Taivaankansi-saunoineen sekä elämyssuihkuineen ja monine yksityiskohtineen. Upeasti valaistulla, tyylikkäällä allasosastolla kylvetään kuuma-, kylmä- ja porealtaissa Pielistä ja sen takana aukeavaa vaaramaisemaa ihaillen. Lämmitetyssä ulkoporealtaassa pohjoiskarjalainen luonto avautuu suorastaan syliin – hetki, joka ei hevillä unohdu.

Matkaohjelma:

26.7.

Keräily Tallit - Kotka las - Karhula las - Hamina - Rajahovi. Menomatkalla pysähdymme Kolilla ihailemaan upeaa kansallismaisemaa. Illalla majoittuminen Sokos hotel Bomba Kylpylähotellissa. Illallinen hotellila.

27.7.

Aamiainen hotellilla. Mahdollisuus nauttia kylpylän tarjonnasta. Koska olemme Pohjois-Karjalassa niin karjalanpiirakat kuuluvat ehdottamasti vierailuun. Mikä olisi mukavampaa kun päästä itse paistamaan piirakoita ammattilaisen ohjauksessa. Yhteistyössä Rautavaaran leipomon kanssa järjestämme piirakkapajan jossa sinulla on mahdollisuus päästä kokeilemaan taitojasi karjalanpiirakan tekemisessä. 

Tutustumme myös Bomba taloon. Bomban Talon ja Karjalaiskylän opastettukierros Tulgua Terveh! Tulgua Käymäh! Bomban talo on Nurmeksen suosituin nähtävyys. Opastetulla kierroksella kuullaan Bomban talon ja karjalaiskylän mielenkiintoinen historia. Mistä kaikki sai alkunsa, miksi talo rakennettiin. Miksi se rakennettiin juuri Nurmekseen. Tervetuloa opastetulle kierrokselle Bomban karjalaiskylään. Kierroksella käydään myös Bomban tsasounalla.Avajaisiaan elokuussa 1978 viettänyt talo on  kopio vuonna 1855 Jegor Bombin rakennuttamasta talosta, joka sijaitsee Venäjän Karjalan Suojärvellä. Alkuperäinen Bomban talo on sittemmin kokenut muutoksia, jotta rakennus soveltuisi paremmin matkailutoimintaan. Esimerkiksi talon entisen navetan tilalla sinua nykyisin kestitsee Bomban ravintola mahtavine saleineen. Bomban talon ympärille rakennettiin myös monien rakastama karjalaiskylä täydentämään alueen matkailupalveluita.

Illallinen hotellilla.

28.7.

Aamiainen hotellilla. 

09:00 Aloitamme retkipäivän Kuhmoon. 

Klo 10 saavumme Kuhmoon ja aloitamme opastetun kierroksen jonka ensimmäinen kohteemme on Juminkeko; kalevalaisuuden ja karjalaisen kulttuurin informaatiokeskus, jossa on esillä yksi mittavimmista Kalevala-kokoelmista.  

Lisäksi vierailemme Kuhmon kirkossa, Tuupalan talomuseossa, Kuhmon kirjastolla sekä käymme katsomassa Kuhmo-taloa, jossa esitetään pääosa Kuhmon Kamarimusiikin konserteista. Kierroksen aikana tulevat tutuiksi myös Kuhmon historiasta kertovat patsaat ja muistomerkit.  Metsänhoitaja, eMBA Eila Valtanen on auktorisoitu opas, joka toimi Kuhmon kaupunginjohtajana 2005-2017 ja rakastaa esitellä kotikaupunkinsa rikasta kulttuuriperintöä.  

12.00 -13.00 Lounas noutopöydästä Hotelli Kalevala 

Menu:  Salaattipöytä, Riistakäristys + Perunamuusi, suolakurkku, puolukkahillo  Marjapiirakka, Vaniljakastike.

13.00 – 16.30 Lähtö hotellilta oppaan johdolla kävellen Talvisotamuseolle(n.200m) ja siellä kierros, jonka jälkeen kävely Luontokeskus Petolaan opastetusti n. 400m ja sieltä paluu hotellille, jossa kahvit ja pullat terassilla ( lasitettu ja katettu). 

17.00 Lähtö kohti Bombaa. Hotellilla illallinen ja mahdollisuus nauttia Kylpylän palveluista.

29.7.

Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen Klo 10 luovutamme huoneet ja lähdemme bussilla kohtia Kuopiota ( 1h 40min). Kuopiossa nautimme lounaan Ravintola SaborHouse Kitchen & Bar.

Lounaan jälkeen tapaamme oppaamme joka johdattelee meidän Kuopion kiinnostaviin nähtävyyksiin.  Kiertoajelulla kierretään keskusta-alueella ml. satama-alue, Väinölänniemi, Kuopion historiallisen keskustan Piispanpuiston ja Snellmaninpuiston tienoot, jonka jälkeen suunnataan Saaristokaupunkiin. Lopuksi kauppatorin kautta Puijolle, jonne kiertoajelu päättyy. Hintaan sisältyy nousu Puijon torniin.

Klo 15 Lähdemme kotimatkalle. Matkalla pidämme omakustanteisen kahvitauon.

Hinnat; opastus 98 €, Puijon tornin pääsymaksu 6 € (ryhmähinta), eläkeläiset 4 €.

Kotkaan saavumme n klo 20 mennessä.

Matkan hinta 535 euroa/hlö sis. Kuljetukset, kuljettajan palvelut, majoitus kahden hengen huoneessa puolihoidolla (illalliset), 2 x Kylpylässä käynti,  piirakkapajan, Kuhmon retken, Kuopiossa opastetun kierroksen sekä lounaan. Mahdollista myös saada huoneeseen lisävuode jolloin matkan hinta on 385 euroa.Lähtöaikataulu ja hinnat

A B C
07:30 Kotka - Jyrkilän tallit 535 € 689 € 385 €
07:45 Kotka - Kotkan linja-autoasema 535 € 689 € 385 €
08:00 Kotka - Karhulan linja-autoasema 535 € 689 € 385 €
08:10 Kotka - Leikarin pysäkki 535 € 689 € 385 €
08:20 Hamina - Haminan linja-autoasema 535 € 689 € 385 €
08:55 Virolahti - Rajahovi 535 € 689 € 385 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen
B: Matkapaketti 1HH
C: Matkapaketti lisävuoteella

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.