Jyrkilä Oy - Huippuvuoret - Jääkarhun kuningaskunta 20.8. - 26.8. (7pv)

Huippuvuoret - Jääkarhun kuningaskunta 20.8. - 26.8. (7pv)20.08.2023


KERRAN ELÄMÄSSÄ KOKEMUS. Tule mukaan jännittävälle matkalle Huippuvuorille, 76 astetta pohjoiseen! Saaristo, joka tarjoaa hämmästyttävän kaunista arktista luontoa ja lumipeitteisiä jäätiköitä, syviä vuonoja ja ainutlaatuisia vuoria. Mursut ja jääkarhut, valaat ja Svalbardin porot elävät keskiyön auringon valtakunnassa, kun taas tuhannet linnut pesivät jyrkillä yrkänteillä. Siitä lähtien, kun hollantilainen Willhelm Barentz laskeutui maihin vuonna 1596, saaristo edelleen kiehto matkailijoita. Matkallamme seuraamme varhaisten pohjoisnavan tutkimusmatkojen jälkiä, metsästäjien rankkaa elämää, vierailemme myyttisessä Pyramidenin kummituskaupungissa ja koemme Nordenskiöldin jäätikön villieläimiä. Halukkaat voivat osallistua jännittävälle mönkijäsafarille, käydä vaellusretkellä kaupungin läheisyydessä tai osallistua unohtumattomalle koiravaellukselle. Olemme puolivälissä Norjan ja pohjoisnavan välillä, arktisten saarten joukossa.

Matkaohjelma

Päivä 1

Keräily bussilla Hamina - Karhula - Kotka - Tallit - Pyhtää - Loviisa - Porvoo. Ajo Helsinki - Vantaan lentokentälle, jossa Suomessa asuva norjalainen, toinen matkaoppaamme Thomas, toivottaa meidät tervetulleeksi matkalle. Lentomme Osloon lähtee klo 12.00. Saavumme Osloon klo. 12.25. Linja-auto hakee ryhmän lentokentältä, josta jatkamme Oslon kiertoajelulle tutustumaan sen nähtävyksiin. Kiertoajelu päättyy hotellille.

Päivä 2.

Aamiainen hotellilla.

Bussi hakee hotellilta. Matka jatkuu Huippuvuorille Oslon lentokentältä klo 09.00 ja saapuu Longyearbyeniin klo 13.25. Kuljetus busslla hotelliin. Kirjaudumme sitten viihtyisiin huoneisiimme. Lepoaika hotellissa tai omatoiminen tutustumiskävely Longyearbyenissä.

Tervetuliaisillallinen noin klo 18.00. 

Päivä 3 

Aamiainen hotellilla.

Klo 10:00. Tänään teemme kulttuurihistoriallisen opastetun kierroksen Longyearbynin läpi. Kuvitele, jos kuoleminen olisikin kielletty omassa kotikaupungissasi? Kuolemisen kieltävä laki on ollut voimassa jo vuodesta 1950 saakka. Syyt ovat järkiperäiset. Huippuvuorten maaperän ikirouta estää haudattujen ruumiiden maatumisen, mikä voi tarkoittaa tautien leviämistä vielä kuoleman jälkeenkin.

Longyeardalenin vuoren juurella sijaitsee hautausmaa, jossa on haudattu muun muassa tuhoisaan espanjantautiin menehtyneitä henkilöitä. Kuulemme jännittäviä tarinoita hautojen avaamisesta espanjantaudin tutkimusta varten vuonna 1996. Saamme myös tietää valaanpyyntihaudoista, jotka ovat edelleen hyvin säilyneet ikiroudassa 400 vuoden jälkeen sekä miksi et voi enää tulla haudatuksi Longyearbyniin.

Vierailemme Huippuvuorten museossa, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Svalbardin tutkimuspuistossa. Täällä näemme hienon näyttelyn ”Elämä valossa ja jäässä”, jolle Euroopan neuvosto on myöntänyt ”Vuoden museo” -palkinnon. Huippuvuoren museon kokoelma koostuu 45 000 arkeologisesta ja kulttuurihistoriallisesta esineestä alkaen Huippuvuoren löydöstä vuonna 1596 aina nykypäivään asti. Museosta löytyy geologista materiaalia, valokuvakokoelma sekä pala Andréen ilmapallokangasta. Tämän lisäksi siellä on esillä valaanpyytäjien vaatteita, jotka ovat säilyneet haudoissa 1600-luvun alusta saakka.


Päivä 4 Veneretki Pyramideniin, Nordenskiöldbreen jäätikkö.

Aamiainen hotellila.

Klo 08.30 lähdemme MS Polargirlillä Adventfjordenista kohti Pyramidenia. Kaupunki evakuoitiin vuonna 1998, mutta pieni joukko ihmisiä työskentelee ylläpitääkseen ja turvatakseen kaupungin, joka oli aikoinaan venäläisten ylpeys arktisella alueella. Täällä asuneet ihmiset ajattelivat, että se oli kuin paratiisissa. Kaikki oli järjestetty siten, että sen asukkaat voisivat kukoistaa. Teemme kierroksen oppaan johdolla. Retken jälkeen palaamme veneelle, jossa odottaa herkullinen laivakokin valmistama lounas veneen peräkannella. Sieltä matkamme jatkuu Nordenskiöldbreeniin, joka hohtaa sinisen uskomattomissa eri sävyissä.  Pääsemme näkemään Skansbuktan ja Diabasin lintuvuoren ennen kuin palaamme takaisin Longyearbyeniin.

Ennen venematkaa: Muista pukeutua lämpimästi. Hyvät jalkineet ovat tärkeät. Matkalla tuulee paljon. Saavumme satamaan noin klo 18.30 josta kävelemme yhdessä hotellille. Illalla on vapaata aikaa.


Päivä 5 Vapaata aikaa tai lisämaksulliset ja valinnaiset retket.

Aamiainen hotellilla.

Huippuvuorilla on monia upeita ja mielenkiintoisia retkimahdollisuuksia. Tänään meillä on mahdollisuus varata retkiä, jotka vastaavat yksilöllisiä kiinnostuksen kohteita ja toisaalta myös fyysistä kuntoamme. Tietysti Longyearbynissä on mahdollista jäädä rentoutumaan ja nauttimaan paikallisista kahviloista, kaupoista, gallerioistataia vaikkapa vierailla North Pole Expedition museossa. Klo 18.00 tapaamme Funktionärmessen ravintolassa yhteiselle illalliselle!

Mahdollisia retkiä:

1) Vaellus Sarkofagen selänteelle, 9.00-14.30, sis. lounas ja kuumat juomat.

Ainutlaatuinen nähtävyys, joka kohtaa kun saavut kaupunkiin ensimmäistä kertaa, Longyearbyen vuoret hallitsevat suuria osia Huippuvuorista. Selkeät kerrokset, maanvyörymät ja tasaiset huiput saavat sinut tuntemaan kuin astuisit jännittävään satumaisemaan, jota ympäröivät muinaiset keskiaikaiset linnat joka puolelta. Olet arktisella alueella. Mikä voisi olla parempaa kuin kokea ainutlaatuinen arktinen maisema vuoren huipulta! Fantastisen luonnon ympäröimä joka puolelta, tämä vuoristomatka kannattaa tehdä. Jäätikön ylitys aseistetulla jääkarhuvartiolla.

Matka alkaa Nybyenistä, Longyearbyenin huipulta. Reitti kulkee laakson halki, Longyearin jäätikön yli ja Sarkofagiin. Jäätikön ylitys on helppoa, lumikenttä on vakaa, eikä köysiä tarvitse käyttää. Edessä opas kävelee ja ohjaa tietä, ja – erittäin epätodennäköisesti – siltä varalta, että tapaamme jääkarhun, oppaalla on ase mukanaan. Ei ole mitään syytä huoleen!

Matka kulkee moreenimaiseman halki, joka muistuttaa enemmän kuumaisemaa kuin mantereelta tuttuja Norjan vuoria. Ja jos maisema ei ole tarpeeksi vieras, täällä voi nopeasti törmätä 60 miljoonaa vuotta vanhoihin fossiileihin. Longyearbyenia ympäröivät vuoret, joiden ikiaikaiset joet ja suot kertovat tarinoita kaikille, jotka haluavat syventyä kuuntelemaan.  Jäätiköt ovat kuluttaneet kallioperää tuhansien vuosien ajan ja siirtäneet kiviä ja soraa moreeneihin – mikä on paljastanut fossiilit näkyviin.

Jäljetöntä liikennettä. Yksi Svalbardin kauniista ja jännittävistä asioista on yrittää matkustaa mahdollisimman jälkiä jättämättä, luontoa suojellen. Maisema on osittain jyrkkää ja karua maastoa, mutta pidämme rauhallista vauhtia ylöspäin, jotta kaikki voivat pysyä matkassa mukana. Muista tarkkailla, näkyykö matkalla villieläimiä. On hyvät mahdollisuudet nähdä kuuluisa Svalbardin riekko, joka on hieman voimakkaampi lajike kuin mantereen riekko. Ilman merkittäviä luonnollisia vihollisia, Huippuvuoren ptarmigan on hieman ujo lintu.

Käytännön tietoa:

Retki on osittain jyrkässä ja karussa maastossa on suhteellisen vaativa. Osallistujien tulee olla hyvässä fyysisessä kunnossa voidakseen osallistua. Patikointikokemuksesta vuoristossa on selkeää hyötyä. Patikointikengät ovat välttämättömiä ja säärystimet voivat olla etu, koska jäätiköllä voi usein olla sekä lunta että sohjoa. Tarvittaessa käytämme lumikenkiä.

2) ATV-safari, klo 08.00 – 11.30 tai 13.00 – 16.30.

Ajamme Adventdaleniin nelivetoisilla mönkijöillä klassiseen Svalbardin maisemaan, jossa on syvät laakson pohjat ja korkeat vuoret. Kesällä ei ole harvinaista nähdä tällä retkellä sekä Huippuvuorin poroja että vuorikettuja.Ajamme Longyearbynistä laaksoon ja matkan varrella opas kertoo mielenkiintoisista kulttuurihistoriallisista kohteista ja kauniista luonnosta, jonka ympärillämme on. Kierros jatkuu Breinosa-vuorella ja aktiivisella hiilikaivoksella Kaivoksella 7. Täällä pysähdymme nauttimaan upeista näkymistä Adventtilaaksosta kohti mahtavaa Icefjordia. Jos meillä on aikaa, voimme pysähtyä jollakin laakson perinteisistä koiratiloista.

3) Koirat ja meri – Arktista rannikkoa pitkin koiratiimin ja kärryn kanssa, alk 09.30 tai 15.30.

Haemme sinut hotellilta ja ajamme kenneliin, jossa koirat odottavat meitä innolla. Sinulla on mahdollisuus auttaa opasta 12-14 koiran valjastuksessa ja vaunun vetämiseen hihnassa. Kun kaikki koirat ovat innoissaan, aloitamme matkan, joka kulkee Jäämeren rannikkoa pitkin kohti Bjørndalenia. Pidäthän silmät auki, sillä täällä on paljon elämää ja liikettä! Matkalla on mahdollisuus nähdä poroja, jääkettuja, riekoja, hylkeitä ja ehkä mursuja ja valaita. Lintumaailma on hyvin edustettuna. Voit esimerkiksi nähdä alkekingin, punanokan ja muita pohjoisia harvinaisuuksia.

Matkalla pääsemme pois kaupungista. Noin puolentoista tunnin koiravaljakkoajelun jälkeen palaamme koiratilalle. Täällä voimme tervehtiä pentuja sekä nauttia teestä ja kahvista viihtyisässä hirsimökissä. Koko matka kestää noin 3 tuntia, sisältäen kuljetukset hotelleihin ja takaisin. Pukeudu hyviin ja lämpimiin vaatteisiin ulkoiluun. Ilmoita meille etukäteen, jos tarvitset haalarin, sen saa lainaan kohteesta.

Toteutamme retkemme enintään 8 hengen pienissä ryhmissä ja aina oppaan koirien kanssa.

Kesto: Noin 3 tuntia. Varsinainen automatka kestää noin 1 tunnin säästä ja tuulesta riippuen. Oppaamme ovat kaikki erittäin ammattitaitoisia ja intohimoisia työssään koirien kanssa. He ovat sertifioituja ja osallistuvat vuotuiseen SGO-kurssiin (Svalbard Guide Training).

Tärkeää tietoa:

– Huomioi, että opas ALKAA hakea vieraita hotelleista klo 9.30 / 15.30.

– Osallistujamäärä: Vähintään 1 henkilö, enintään 6 henkilöä

– Muista: Tuulenpitävät vaatteet eivät sisälly tähän matkaan, mutta ilmoita meille viimeistään matkaa edeltävänä päivänä, jos tarvitset haalarin lainaan!

– Kaikilla matkoilla aseistettu opas suojelee sinua jääkarhuilta kaikkina aikoina. Green Dogille turvallisuus on etusijalla.

Lisähinta: 990 nok (A)


Päivä 6 

Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellista klo 11.00 menneessä. Ehdit vielä tehdä joitakin ostoksia ennen lähtöä.

Klo 12.00 lähtö linja-autolla hotellista lentokentälle. Lentomme lähtee klo 14.10 ja saavumme Tromssaan klo 15.45. (Norwegian). Linja-autolla kuljetus hotelliin. Vapaata aika Tromsassa. (A)


Päivä 7

Aikaisen aamupalan jälkeen linja-auto hake meitä lentokentälle, mistä matka jatkuu Oslon kautta Helsinkiin. Lento lähtee klo 08.10 Tromssasta (Norwegian). Lento Osloosta klo 13.10 (Finnair). Saavumme Helsinkiin klo 15.35. Kiitoksia kaikkille ja tervetuloa kotiin upean once in a life time seikkailun jälkeen Huippuvuorilla! (A)

Huom! Tärkeää

Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin. Kyseessä on erityinen kohde niin ilmaston kuin huollonkin suhteen.

Suosittelemme kattavan matkavakuutuksen ottamista, myös sairastapauksia varten (myös ennen matkaa tapahtuva sairastuminen). 

Muista ottaa tarvitsemasi lääkkeesi mukaan ja pakata ne käsimatkatavaroihin. Saaren lääkehuolto on rajattua.

Muista ilmoittaa kaikista allergioistasi ja erikoisruokavalioista ilmoittautumisen yhteydessä. Saaren ruokahuolto toimii rajatusti eikä viime hetken muutoksiin voida välttämättä reagoida.

Ilmoittautuminen matkalle 21.5.2023 mennessä.MATKAN KESTO

7 päivää

Matkan hinta 2445 euroa. Sis. Lentokenttäkuljetukset meno/paluu, kuljettajan ja matkanjohtajan palvelut, kuljetus lentokentältä m/p hotelleihiin, kuljetukset bussilla ohjelman mukaan, juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, tervetuloa illallinen ravintolassa Longyearbyenissä, opastettu veneretki Pyramideniin tai Barentsburgiin, opastettu kaupunkikierros bussilla Longyearbynissä, sisäänpääsy Svalbardin museoon, 1 yö Scandic Oslo Hotel ***, sisältäen aamiaisen,1 yö Scandic Tromssa Hotel ***, sisältäen aamiaisen, 4 yötä Radisson BluPolar Hotel ****, sisältäen aamiaisen, lento menopaluu Helsinki-Oslo-Longyearbyn-Tromssa-Oslo-Helsinki sis. matkalaukku ruumaan, verot ja maksut.

Matkapaketti Yhden hengen huoneessa 3145 euroa.

Hintoihin ei sisälly lisämaksulliset retket eikä matkavakuutus.

Lähetämme ilmoittautuneille varausmaksun 550 euroa ja loppulaskun toukokuun lopussa.

Tärkeää tietoa matkaan liittyen:

Pakkaa mukaan voimassa oleva passi, pehmeä laukku tai reppu henkilökohtaisille laitteille ja vaatteille, tuulenpitävä hattu/pipo, kaulaa tuulessa suojaava huivi, 1-2 paria hanskoja (mieluiten ohuet), 2 sarjaa aluskerrastoja hengittävästä materiaalista, paksu lämmin villapaita tai fleece, 2-3 paria villasukkia tai vastaavia, 1 pari lämpimiä ja tuulenpitäviä housuja ja takkeja, 1 vaatesarja sisäkäyttöön veneessä, aurinkolasit, mieluiten polarisoidut, yksityiskäyttöön tarvitsemasi hygieniatuotteet, vesipullo, laadukkaat tuulta ja vettä pitävät jalkineet.

Lisäksi suositettelemme:

Kiikarit ja kamera, kengät laivalla käytettäväksi, aurinko- ja kylmävoide (ei vesipohjainen), 1 tuulenpitävä fleecetakkii, muovipussit vaatteille / likapyykille.


Laskutamme matkan ennakkoon - laskutuslisä 6 euroa/varaus. Maksamalla ennakkoon verkossa ei laskutuslisää.

Suosittelemme kaikkia asiakkaitamme hankkimaan laajan matkavakuutuksen, joka korvaa sinulle, mikäli joudut perumaan matkan sairastumisesta tai muusta syystä johtuen.

Matkaehdot: https://jyrkila.bussimatkat.fi/sopimusehdot Huomioithan, että alle 24h päivämatkoilla ei sovelleta pakettimatkaehtoja.
Lähtöaikataulu ja hinnat

A B
07:40 Hamina - Haminan linja-autoasema 2445 € 3145 €
07:55 Kotka - Karhulan linja-autoasema 2445 € 3145 €
08:15 Kotka - Kotkan linja-autoasema 2445 € 3145 €
08:30 Kotka - Jyrkilän tallit 2445 € 3145 €
08:35 Pyhtää - Siltakylän pikavuoropys. 2445 € 3145 €
08:45 Pyhtää - Pyhtään kk pikavuoropys. 2445 € 3145 €
09:00 Loviisa - Loviisan matkahuolto 2445 € 3145 €
09:30 Porvoo - Porvoon turistipysäkki 2445 € 3145 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen
B: Matkapaketti 1HH

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.