Jyrkilä Oy - Kiehtova Sisilia - Komisario Montalbanon ja Don Corleonen jalanjäljilla 4.-12.11. (9pv)

Kiehtova Sisilia - Komisario Montalbanon ja Don Corleonen jalanjäljilla 4.-12.11. (9pv)04.11.2023


Näemme matkallamme monta televisiosta tuttua paikkaa mm. Ragusan maakunnnan upeat historialliset kaupungit ja pittoreskit pikkukylät (komisario Montalbano) sekä mafian kotikaupunki Corleone. (The Godfather - Kummisetä)

Matkaohjelma:

4.11,

Keräily Hamina las - Leikari - Karhula las - Kotka las - Tallit - Pyhtää - Loviisa  - Porvoo. Saavumme Helsinki - Vantaan lentokentälle ja lähtöselvitys. TK1762  HEL-IST 12:25 - 16:55 TK1395  IST-CTA 17:55 - 18:15. Teemme välilaskun Istanbulissa. Saapuminen Catanian lentokentälle ja kuljetus Ragusaan. Kirjaudumme sisään hotelliin.  Illallinen  Ragusan alueella.

5.11. SYRACUSE & HÄMMÄSTYTÄVÄN HIENO RAGUSA IBLA

Aamiaisen jälkeen lähdemme Syrakusaan. Syracuse on ainoa paikka Euroopassa, jossa papyrusta edelleen viljellään ja käytetään paperin valmistukseen. Seuraavaksi vieraillemme arkeologisella alueella jossa näemme kreikkalaisten teatterin, Latomie (kivilouhukset) ja Dionysioksen korvan. Myöhemmin siirrymme Ortigian saarelle mistä löytyy Arethusan suihkulähde ja katedraali. Jatkamme Ragusa Iblaan, Ragusa provinssin pääkaupunkiin, tyypillinen sisilialainen kukkulakaupunki, joka on jaettu kahteen osaan. Mielenkiintoisin on vanha osa nimeltä Ibla, jota hallitsee S. Giorgio, yksi barokkiarkkitehdin Rosarion Gagliardin kuuluisista katedraaleista. Ihaillemme Ragusa Iblan vanhojen kivitalojen muodostamaa kokonaisuutta. Illallinen ja yöpyminen Ragusan alueella.

 6.11. PUNTASECCA / SCICLI / MODICA

Tänään matkaamme komisario Montalbanon kotiseuduille. Montalbanon kotimaisemat ovat EteläSisilian valkoiset kylät, arabialueet, barokkikirkot, historialliset rakennukset, kauniit huvilat sekä Sisilian kaunis luonto ja pitkät hiekkarannat. Päivämme Montalbanon jäljillä alkaa hänen kodistaan Marinellassa, Punta Seccan rantakylästä. Myöhemmin saavumme Scicliin, barokkikaupunkiin kukkuloilla, josta löydämme Montelusan (oikea nimi Agrigenton) poliisin pääkonttorin. Käymme Palazzo di Sciclissä. Iltapäivällä saavumme Modicaan. Teemme pienen kävelyn kuvauksellisen rotkon rinteille rakennetussa Modicassa. Myös Modicalla on erikoisuus jota emme voi jättää maistamatta, kotivalmisteista suklaata. Saamme maistaa useita makuja mm. kaneli tai kuuma chili. Maistiaisten jälkeen palaamme hotellille Ragusan alueella. Illallinen ja yöpyminen Ragusan alueella.

7.11. CALTAGIRONE & PIAZZA ARMERINA

Aamiaisen jälkeen lähdemme Caltagironen kaupunkiin, joka tunnetaan kaikkialla Italiassa upeasta keramiikastaan. Vanhimmat esineet ovat 4 000 vuoden takaa, mutta edelleen suuri osa väestöstä saa elantonsa keramiikka taiteella. Myös itse kaupunki on kauniisti koristeltu. Erityisesti valtava portaikko, joka johtaa S.Maria del Monten kirkkoon. Jatkamme Piazza Armerinalle ja vierailemme kuuluisassa "Villa del Casaleen". Huvila on rakennettu 300-luvulla vanhimman asutuksen jäänteistä. Sen paikalla asuttiin 1100-luvun maanvyöryyn asti. Sen jälkeen alue oli maanviljelyskäytössä, ja upeat mosaiikit kaivettiin esille 1950-luvulla. Mosaiikit edustavat mytologista teemaa sekä arkielämän kohtauksia. Jatkamme Agrigentoon. Se on UNESCOn maailmanperintökohde. Illallinen ja yöpyminen Agrigentossa.

8.11. VALEY OF THE TEMPLE (Temppelilaakso) JA PORTO EMPEDOKLE

Aamupalan jälkeen tutustumme Valley of Templeen, UNESCOn kohteeseen, jossa näemme mm. parhaiten säilyneen  Doorialaisen temppeli ”Concordia”. Lounas Agriturismon tilalla (maalaistila turisteille). Myöhemmin saavumme Porto Empedocleen, jossa on avattu turistireitti komisario Montalbanon kirjoittajan - Andrea Camillerin kirjojen paikkoista. Reitti alkaa komisario Montalbanon patsaasta, ylös isolle muotokuvalle ja jatkuu kulkueen äskettäin vihittyjen portaiten kautta, joilla on ”mestarin” romaanien nimet. Kaupunki keskittyy täten matkailuun Vigataan (kuvitteellinen paikka jonka Camilleri luonut kotikaupungissa). Myös nimet ja hahmot fiktoituivat komisarion kirjoihin. Illallinen ja yöpyminen Agrigenton alueella.

9.11.  MAFIAVUORET JA VIINI

Aamiaisen jälkeen lähdemme Corleoneen. Saavumme pieneen kylään, joka on kuuluisa mafiatoiminnastaan. Se on mafiosojen Totò Riinan ja Bernardo Provenzanon koti. Tämä on kylä, jolla on maineestaan huolimatta loistava kulttuurisen ja sosiaalisen renessanssin henki, ja on myös mafian ja anti-mafian museon koti. Museo sijaitsee entisessä luostarissa. Myöhemmin ajamme Palermon ympärille olevien kukkuloihin kautta. Menneisyydessä suurin osa maasta/alueesta kuului mafialle. Pysähdymme viinitilalle ja nautimme viininmaistelusta, joiden kera on pientä napusteltava. Jatkamme Palermoon alueelle. Illallinen ja yöpyminen Palermon alueella.

10.11. PALERMO

Aamiaisen jälkeen teemme puolen päivän vierailun Palermossa. Tutustumme normanien Bysantin ajan tärkeimpiin  monumentteihin jotka ovat rakennettu sen jälkeen kun kristittyt voittivat muslimit. Monumentit ovat kuuluisa heidän erityisestä arkkitehtonista tyylistä ja raamatun upeista kultaisista mosaiikkikuvioista. Näemme mm Palermon katedraali, 1100-luvulla rakennettu katedraali joka yhdistelee arabialaisia, bysanttilaisia ja normanni piirteitä. Ajamme Normannin palatsia ohi, euroopan vanhin kuninkaiden palatsi, sekä La Martoranan ja San Cataldoan kirkkojen. Saavumme Cefalùn ihastuttavaan keskiaikaiseen kaupunkiin. Vierailumme jälkeen jatkamme Acirealeen, jossa yövymme hotellissamme. Illallinen ja yöpyminen Acirealessa

11.11  ETNA -TULIVUOREN ETELÄPUOLI JA VIINITILA

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Etna-vuoren pohjois-puolelle. Teemme junamatkan Ferrovia Circumetnea kapearaiteisella junaradalla. Rata rakennettiin vuosina 1895-1898. Sen kokonainen pituus on 110 kilometriä ja radan leveys on vain 950 mm. Juna kulkee reittiä joka ympäröi lähes kokonaan Etna-tulivuorta. Junan ikkunasta näemme viinitarhoja ja laavakenttiä Randazzo keskiaikaisen kaupungin asti. Teemme kävelykierroken Randazzossa. Kaupungin keskusta on kokonaan rakennettu laavasta. Junamatkan jälkeen siirrymme linja-autoon päästäksemme yhteen lukuisista viinitiloista maistelemaan erinomaisia paikallisia herkkuja. Maisitiaisten jälkeen palaamme takaisin hotelliin. Illallinen ja yöpyminen Acirealessa.

12.11. LÄHTÖ CATANIAN lentokentältä

Aamiaisen jälkeen kuljetus Catanian lentokentälle. Lento Istanbulin kautta Helsinkiin. TK1394  CTA-IST 09:15 - 1340 ja TK1763  IST-HEL 15:05 - 17: 50. Lentokentältä bussikuljetus kotiinpäin. Kotkassa olemme n klo 20.

Hotellit matkalla:

• 3 x yö Ragusa Area Hotel Mediterraneossa www.mediterraneopalace.it TAI VASTAAVAA

• 2 x yö Agrigenton alueella GH Mose www.grandhotelmose.it TAI VASTAAVAA

• 1 x yö Palermon alueella San Paolo Palace www.sanpaolopalace.it TAI VASTAAVAA

• 2 x yö Acireale Orizzonte -hotellissa www.hotelorizzonte.it TAI VASTAAVAA.

Matkan hinta 1995 euroa johon sisältyvät:

Lennot

Lentokenttäkuljetukset Hamina - Hki - Hamina

Majoitus 3*/4 tähden hotelleissa kahden hengen STANDARD – huoneessa

puolihoidolla

Tyypillinen sisilialainen lounas Agriturismossa 5. päivänä, ¼ viiniä + ½

vettä

Minibussi tai linja-auto koko matkalle, SISÄLTYY SIIRTOJA

Englantia puhuva opas koko matkan ajaksi. Opastus tulkataan suomeksi.

Viininmaistelu Etna-retken aikana

Junamatka Etna-retken aikana

Suklaanmaistelu Modicassa

Viininmaistelu 6. päivänä


Hintaan ei sisältyy:

Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille (yhteensä noin 6 €/hlö,

suositus)

Juomarahat hotellin henkilökunnalle (yhteensä noin 15 €/hlö, suositus)

Hotellivero 3,50 € /hlö/pvä, maksetaan suoraan hotelliin

Lounas, jos ei ole mainittu ohjelmassa

Juomat aterioiden yhteydessä

Henkilökohtaiset kulut

Matkavakuutus

Kantopalvelu

Sisäänpääsymaksut museoihin:

Neapolis of Siracusa (Archaeological Park) 13,50 €

Villa Romana Del Casale in Piazza Armerina 10 €

Valley of Temples in Agrigento 12 €

Norman Palace in Palermo 19 €

Municipio of Scicli 6 €

Ortigia Cathedral 3 €

Ennakkomaksu 550 euroa ilmoittautumisen jälkeen ja loppumaksu 16.8. 

Lähtöaikataulu ja hinnat

A B
07:50 Hamina - Haminan linja-autoasema 1995 € 2345 €
08:05 Kotka - Karhulan linja-autoasema 1995 € 2345 €
08:20 Kotka - Kotkan linja-autoasema 1995 € 2345 €
08:20 Kotka - Jyrkilän tallit 1995 € 2345 €
08:20 Pyhtää - Siltakylän pikavuoropys. 1995 € 2345 €
08:30 Pyhtää - Pyhtään kk pikavuoropys. 1995 € 2345 €
08:45 Loviisa - Loviisan matkahuolto 1995 € 2345 €
09:15 Porvoo - Porvoon turistipysäkki 1995 € 2345 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen
B: Matkapaketti 1HH

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.