Jyrkilä Oy - Ruskamatka Muonion ja Kiirunan (Ruotsi) upeisiin maisemiin 2.9. - 9.9.

Ruskamatka Muonion ja Kiirunan (Ruotsi) upeisiin maisemiin 2.9. - 9.9.02.09.2023


Tervetuloa Ruskamatkalle Muonion ja Kiirunan upeisiin maisemiin!

Tule mukaan Ruskamatkalle Muonion ja Kiirunan upeisiin maisemiin ja nauti syksyisestä luonnosta parhaimmillaan. Varaa paikkasi matkalle ja varmista unohtumattoman matkakokemuksen saaminen. 


Matkaohjelma:

2.9.

Keräily Tallit - Kotka las - Karhula las - Hamina - Kouvola. Matkalla pidämme omakustanteiset kahvi ja ruoka tauot.

Illalla saavumme hotelli Harrinivaan jossa majoittuminen ja illallinen.

3.9.

Aamiainen hotellilla. 

Aamiaisen jälkeen karistamaan jaloistamme rasitukset pois edellisen päivän pitkän istumisen jäljiltä. Teemme retken upealle Särkitunturille joka  sijaitsee Rovaniementien (kantatie 79) varrella, Särkijärven kohdalla, noin 15 kilometrin päässä Muonion keskustasta Kittilään päin. 

Särkitunturin reitti on on pituudeltaan 3,2 kilometriä. Luontopolku on helppokulkuinen, mutta matka on koko pituudeltana ylämäkeen. Huipulta pääset ihailemaan yhtä Suomen 27. kansallismaisemasta. Nautimme eväät kodalla.

Iltapäivällä vapaata aikaa. Illallinen hotellilla.

4.9.

Aamiainen hotellilla.

Tänään vierailemme Harrinivan arktisella koiratarhalla. 45 minuutin opastetulla kierroksella pääset kuulemaan huskyjen elämästä, koirien vuosirytmistä sekä treeneistä.

Vierailemme myös Torassiepin porotilalla. Vierailemme  perinteisessä Lappilaisessa kartanossa, sekä porotilalla. Ohjatulla kierroksella oppaamme kertoo meille porojen elämästä. Saamme  myös tilaisuuden ruokkia poroja aivan museon vieressä.

Illallinen hotellilla.

5.9.

Aamiainen hotellilla.

Haluatko kokea unohtumattoman päivän Kiirunassa? Tule mukaamme retkelle ja lähde tutustumaan kaupungintalon, kirkon ja Jukkisjärven ainutlaatuiseen kauneuteen!

Näe vanha Kiiruna ennen kuin koko kaupunki siirretään uuteen paikkaan Kiirunan kuuluisien kaivosten vuoksi. Kiirunan kaupungintalo, joka sijaitsee kauniilla paikalla kaivoksen vieressä, tarjoaa upeat maisemat ympäröiville vuorenhuipuille. Tämä vaikuttava rakennus on suunniteltu vuonna 1963 arkkitehtien Arthur von Schmalenseen ja Bror Marklandin toimesta, jotka ammensivat inspiraationsa rakennukseen perinteisistä igluista. Huomaat tämän kaupungintalon matalista käytävistä ja suurista, valoisista keskustiloista. Anna katseesi levätä poronsarvista ja koivupuusta veistettyjen ovenkahvojen sekä italialaisen mosaiikkilattian kauneudessa.

Kaupungintalossa voit ihailla myös pientä taidekokoelmaa sekä saamelaisia käsitöitä esitteleviä näyttelyitä, jotka tarjoavat sinulle ainutlaatuisen kulttuurikokemuksen. Lisäksi vierailemme Kiirunan upeassa puukirkossa, joka on Ruotsin suurimpia puukirkkoja. 

Retkipäivään kuuluu myös herkullinen lounas, joka antaa energiaa seikkailuihisi. Ja paluumatkalla emme unohda vierailla seudun yhdessä vanhimmista kylistä, Jukkisjärvellä. Voit nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta, kun katsot järven peilityyniä pintaa ja nautit Lapin luonnon kauneudesta.

Illallinen hotellilla.

6.9.

Aamiainen hotellilla.

Tänään pääsemme kaikki kokeilemaan koskenlaskua upeissa maisemissa. Lasku on turvallinen kaikille ja varmasti ikimuistoinen kokemus.

Koskenlaskun jälkeen lähdemme saunomaan Arctic Saunamaailmassa Jeriksellä.

Upean saunakokemuksen jälkeen palaamme hotellille nauttimaan illallisesta.

7.9.

Aamiainen hotellilla.

 Tänään retkeilemme Pallastunturin upeissa maisemissa, joissa päiväpatikoista suosituin on yhdeksän kilometrin mittainen Taivaskeron kierros, joka vie Pallastunturien korkeimmalle huipulle.

Huipulla kivipaasi kertoo, että täällä, 809 metrin korkeudessa, sytytettiin olympiatuli vuonna 1952. Pallastunturilla sytytetty olympiatuli oli eräänlainen varsinaisen olympiatulen rinnakkaistuli. Se kuljetettiin tunturin laelta Tornioon, jossa se yhdistettiin varsinaiseen olympiatuleen, joka oli kuljetettu Ateenasta Tanskan kautta Suomeen lentäen, juosten, pyöräillen, ratsastaen, soutaen ja meloen.

Rinnakkaisen olympiatulen sytytys ei muuten mennyt aivan putkeen Taivaskerolla. Tuli oli tarkoitus sytyttää keskiyön auringosta peilin avulla, mutta sää oli pilvinen ja apuna jouduttiin käyttämään nestekaasua.

Illallinen hotellilla.

8.9.

Aamiainen hotellilla.

Tänään vietämme päivän omatoimisesti luonnosta ja ruskasta nauttien.

Illallinen hotellilla.

9.9.

Aamiainen hotellilla.

Klo 08:00 lähdemme kotimatkalle. Matkalla omakustanteiset kahvi ja ruokapysähdykset.

Saavumme Kotkaan n klo 23.

Kiitoksia mukana olostasi.

Matkan hinta 975 euroa/hlö Sis. Kuljetukset ja kuljettajan palvelut, majoitus hotelli Harrinivassa kahden hengen huoneessa aamiaisella ja puolihoidolla (illallinen), kaikki ohjelmassa mainitut retket sisäänpääsyineen, oppaan palvelut, lounas Kiirunassa, saunominen Arctic Saunamaailmassa Jeriksellä.

Matka yhden hengen huoneessa 1255 euroa.

Laskutamme matkan ennakkoon - laskutuslisä 6 euroa/varaus. Maksamalla ennakkoon verkossa ei laskutuslisää.

Suosittelemme kaikkia asiakkaitamme hankkimaan laajan matkavakuutuksen, joka korvaa sinulle, mikäli joudut perumaan matkan sairastumisesta tai muusta syystä johtuen.

Matkaehdot: https://jyrkila.bussimatkat.fi/sopimusehdot
Lähtöaikataulu ja hinnat

A B
04:45 Kotka - Jyrkilän tallit 975 € 1255 €
05:00 Kotka - Kotkan linja-autoasema 975 € 1255 €
05:15 Kotka - Karhulan Linja-autoasema 975 € 1255 €
05:30 Hamina - Haminan linja-autoasema 975 € 1255 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen
B: Matkapaketti 1HH

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.