Jyrkilä Oy - Mustio - Tammisaari - Hanko 2pv

Mustio - Tammisaari - Hanko 2pv

Matka on loppuunmyyty, kysy peruutuspaikkoja 050-3866001.

Voit myös ilmoittautua jonotuslistalle täällä, ja saat sähköpostiisi ilmoituksen kun haluamaasi matkaan vapautuu paikka.


12.06.2019    |    Loppuunmyyty, kysy peruutuspaikkoja


Mustion hurmaava linnanpuisto, Fiskarsin ja Billnäsin ruukit, Helene Schjerfbeckin Tammisaari, Mannerheimin ja kylpylöiden Hanko - lähde mukaan monien elämysten matkalle !

 Aloitamme matkan Mustion linnasta. Mustion Linna sijaitsee pienen Mustion kylän vieressä länsiuusimaalla. Mustion Linna on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista ja sen historia ulottuu yli 200 vuoden taakse.

Linna rakennettiin vuosina 1783–1792 Magnus Linder II toimesta. Rakennus on Suomen suurin ei-kirkollinen puurakennus ja se edustaa tyylisuunnaltaan siirtymäkautta rokokoosta uusklassisismiin, kun taas sisustus on kokonaan kustavilainen. Päärakennuksen mielenkiintoisimmat kohteet ovat parkettilattiat, erityisesti neljästä eri puulajista tehty patruunan työhuoneen lattia ja toisessa kerroksessa sijaitseva vierashuone, “kuninkaan huone” jossa yksi kuningas (Kustaa III) ja kaksi tsaaria (Aleksanteri I ja Aleksanteri II) ovat levänneet. Eräs Mustion Linnan loistokkaimmista aikakausista oli Hjalmar Linderin aikana, 1900-luvun ensimmäisinä vuosina. Hän omisti mm. maata yhteensä 64 000 ha ja osti yhden Suomen ensimmäisistä autoista vuonna 1902. Muiden mukana Hjalmar Linderin vieraina Mustiolla ovat olleet Jean Sibelius ja Louis Sparre.

Fiskarsin rautaruukki perustettiin vuonna 1649, kun hollantilainen Peter Thorwöste sai oikeuden rakentaa Fiskarsjoen varrelle masuunin ja kankirautavasaran. Vesivoima piti kylän elävänä ja ennen pitkää ruukkiin perustettiin pajoja ja muita verstaita, jotka nykyään on kunnostettu eri alojen taiteilijoiden ateljeiksi ja studioiksi. Kankiraudasta valmistettiin mm. nauloja, lankaa, veitsiä, kuokkia sekä raudoitettuja pyöriä. Lisäksi Fiskarsissa valmistettiin valutavaraa, kuten patoja ja paistinpannuja.

Helene Schjerfbeck piti valtavasti merestä, kävelyistä vanhassa kaupungissa ja retkistä Ramsholmenin puistometsäalueelle. Hän vietti paljon aikaansa Skepparträdgårdenin puistossa maalaten ja ihmisiä seuraten. Tammisaaren aikoina Helene maalasikin paljon potretteja tavallisista ihmisistä, joilla oli mielenkiintoisia kasvonpiirteitä. Skepparträdgårdenin puistossa on nykyään taiteilijan elämäntyötä kunnioittava muistomerkki The Finnish Untuned Bell, jota ohikulkija voi soitella.

 Tammisaaressa taitelija vietti kesät 1918-1920 ja asui vakituisesti kaupungissa vuosina 1925-1941. Tammisaaren hän valitsi asuinpaikakseen, koska hän halusi asua lähellä merta. Ensimmäisen asuntonsa hän sai vanhasta Juslinin talosta Pitkäkadulta (Raaseporintie 2). Talo on kauan aikaa sitten purettu, mutta paikalla on nykyään muistomerkki ja Helene Schjerfbeckin aukio. Helene asui myös joitakin aikoja keltaisessa talossa Kalatorin reunalla Tammisaaren vanhassa kaupungissa Sigfrid Nybergin vuokralaisena. Tämä talo on vielä olemassa.

Hanko on Suomen kaupunki ja eteläisin kunta Uudellamaalla Suomenlahden rannikolla. Kaupungin sijainti on hyvin merellinen Hankoniemen kärjessä, kolmelta suunnalta meren ympäröimänä. Ominaista Hangolle ovat merenrannat ja eritoten hiekkarannat, joita kaupungissa on yli 30 kilometriä

Matkaohjelma:

1.Päivä

Keräily Hamina - Karhula - Kotka - Tallit.

10:00 Opastettu kierros Mustiossa.

12:00 Lounas Fiskarsissa (paikka tarkentuu myöhemmin)

13:30 Opastettu kierros Fiskarsin ruukkialueella. Vapaata aikaa tutustua ruukkiin omatoimisesti.

16:00 Kahvit Cafe Antiguessa.

16:30 Lähdemme kohti Tammisaarta jossa majoittuminen kaupunginhotellissa. Ilta vapaata aikaa.

2.Päivä

Aamiainen hotellilla. 

10:00 Teemme kierroksen Tammisaaressa oppaan kanssa. Kierroksen aikana näemme upeita vanhoja puurakennuksia, kuulemme raippatorista ja siellä seisovasta häpeäpaalusta, näemme vanhan saunan eli Gamla Bastun joka rakennettiin 1903 venäläisen seurapiirin kylpyläksi. Etelälahden vieressä sijaitsee pieni kaunis Vaakahuoneenpuisto, jossa on kaupungin kahden Mannerheimristin ritarin Tor Lindbladin ja lentäjä-ässä Hans Windin muistomerkki. Vaakahuoneenpuistossa voi myös bongata merelle lähteviä melojia. Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevassa Skepparträdgårdenin puistossa voi soittaa taiteilija Helene Schjerfbeckin muistoksi pystytettyä kelloa.

12:30 Matka jatkuu bussilla kohti Hankoa. 

13:00 Lounas ravintola Origossa.

14:00 Tutustumme Hangon nähtävyyksiin oppaan kanssa.

16:00 Iltapäiväkahvit Marskin mansikkakakun kera nautimme Neljän tuulen tuvalla. Kahvilarakennus sijaitsee Pienellä Mäntysaarella noin 3 km keskustasta. Kahvilalla, jonka ensimmäinen nimi oli Café Lilla Tallholmen, on ollut useita omistajia. Historiallisesti kuitenkin kaikkein mielenkiintoisin on C.G.E. Mannerheim. Hänen kesähuvilansa oli viereisellä Isolla Mäntysaarella. Kieltolain aikana (1919-1932) kahvilan nimi oli Café Africa, ja siellä tarjoiltiin ns. “kovaa teetä”. Kahvilan iloinen ja riehakas meno häiritsi Mannerheimia. Tästä syystä hän osti kahvilan vuonna 1927. Ensimmäiseksi hän muutti kahvilan nimen “Neljän Tuulen Tuvaksi”.

16:45 Lähdemme kotimatkalle.

Matkan hinta: 195/hlö sis. Kuljetukset, oppaan palvelut, majoitus 2HH, 2 x lounas, 2 x kahvit, opastetut kierrokset kohteissa. Mustio - Tammisaari - Hanko 2pv 1 Mustio - Tammisaari - Hanko 2pv 2

Klikkaa kuvaa nähdäksesi suuurempana

Lähtöaikataulu ja hinnat

A B
06:30 Hamina - Haminan linja-autoasema 195 € 230 €
06:50 Kotka - Karhulan linja-autoasema 195 € 230 €
07:10 Kotka - Kotkan linja-autoasema 195 € 230 €
07:30 Kotka - Jyrkilän tallit 195 € 230 €
07:35 Pyhtää - Siltakylän pikavuoropys. 195 € 230 €
07:45 Pyhtää - Pyhtään kk pikavuoropys. 195 € 230 €
08:00 Loviisa - Loviisan matkahuolto 195 € 230 €
08:30 Porvoo - Porvoon turistipysäkki 195 € 230 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti 2HH
B: Matkapaketti 1HH

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta