Jyrkilä Oy - Ilmajoen musiikkijuhlat: Hiljaiset perivät maan 6.-7.6.2020

Ilmajoen musiikkijuhlat: Hiljaiset perivät maan 6.-7.6.202006.06.2020


Hiljaiset perivät maan –ooppera lapuanliikkeestä.


Rakentaisitko rauhaa, vaikka menettäisit rakkaimpasi väkivallalle? Vaikenisitko, jos vapauttasi rajoitettaisiin? Antaisitko anteeksi vainoojillesi? Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä on vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella, oikeus otettiin omiin käsiin ja lapuanliike repi erilleen pohjalaisen kyläyhteisön. Tarinan keskiössä ovat Olavin ja Reginan, työläisen ja porvaristytön rakkaustarina, sekä aatteen rikkoma Turakan perhe.  

Tämä suurteos on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos, joka saa kantaesityksensä festivaalin 45-vuotisjuhlavuonna kesällä 2020. Oopperan säveltää lukuisista näyttämöteoksistaan tunnettu Jukka Linkola ja libreton kirjoittaa Tuomas Parkkinen, joka myös ohjaa teoksen. Hiljaiset perivät maan on Tuomas Parkkisen toinen ooppera, jossa hän vastaa sekä libretosta että ohjauksesta. Teos jatkaa Suomen historian kipukohtien käsittelyä, kuten Parkkisen Tampereen oopperalle kirjoittama ja ohjaama sisällissodan vuosiin sijoittuva Veljeni vartija. Parkkinen on aiemmin ohjannut Ilmajoen Musiikkijuhlien menestysoopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim, joita molempia esitettiin kolmena kesänä suuren suosionsa ansiosta.

Oopperan nimi viittaa Vuorisaarnan kohtaan, jossa Jeesus valmistaa seuraajiaan vainojen aikaan.

- Elämme äänekästä aikaa. On vihapuhetta, kiihottamista kansanryhmää vastaan ja mielensäpahoittamista. Monet pitävät meteliä itsestään. Silti maata pyörittävät hiljaiset, nöyrät miehet ja naiset. Enemmistö. Ooppera puoltaa väkivallatonta vastarintaa, jota edustaa päähenkilö Olavi Miekka, Tuomas Parkkinen kertoo. 

Monipuolisena musiikin ammattilaisena tunnettu säveltäjä, taiteilijaprofessori Jukka Linkola on vuosien varrella säveltänyt niin orkesteriteoksia, konserttoja ja oopperoita kuin musikaaleja ja jazzmusiikkia. Linkolan aiemmista oopperoista tunnetaan mm. Suomen kansallisoopperan tilaamat Elina ja Robin Hood sekä suosittu baletti Ronja Ryövärintytär. Michiganin Pine Mountain Festivalille Linkola sävelsi kaivosoopperan Rockland. Säveltäjän edellinen ooppera oli Limingassa ja musiikkitalossa menestyksellisesti esitetty Abrahamin pidot. Hiljaiset perivät maan on Linkolan kahdestoista oopperateos.

- Aion sävellystyössäni käyttää periaatteita, jotka ovat itselleni luontevia ja läheisiä. Näihin lukeutuvat väkevä melodinen kuljetus, rikas harmoninen kudos, rytminen iskevyys ja musiikillisten tunnelatausten vastaanpanematon voima. Vastakohtana kuulakas melodinen virta siivittää dramaattisen tarinan herkkiä osa-alueita ja luo vokaalisia suvantoja aarioineen. Musiikki on oivallinen väline vahvojen rakkauden tunteiden näyttämölliseen ilmaisuun. Musiikissani kuuluvat myös jykevä pohjalaisuus ja draivillinen tanssillisuus. Ilmajoen Musiikkijuhlien kuoro on suuressa roolissa uudessa oopperassa. Tällainen suuri kansallinen aihe on tärkeä tuoda parrasvaloihin juuri meidän ajassamme. Kysymme tänään, mihin maailma on menossa? Laajamuotoinen musiikkiteatteri on oivallinen tapa herättää tärkeitä ajatuksia ja historiaan nojaavaa monimuotoista pohdintaa. Vain ihminen voi vastata kysymyksiimme, ei pelkkä aate. Olen iloinen, että Ilmajoki antoi tämän tilaisuuden meidän tarinallemme, Jukka Linkola toteaa.

Kesällä 2020 Kyrönjoen rannalla nähdään niin muilutuksia, työväen iltamia, koskettavia kohtaamisia kuin talonpoikaismarssin mittasuhteet saavuttavia joukkokohtauksia. Päärooleissa baritoni Ville Rusanen, sopraano Saara Kiiveri ja näyttelijä Taneli Mäkelä.

Matkan hinta: 235 euroa sis. Kuljetukset, lipun esitykseen, majoituksen Kuortaneen urheiluopiston tasokkaassa hotellihuoneessa, aamiaisen sekä päivällisen näytöksen jälkeen Ilmajoen Kestikievarin maittavasta noutopöydästä.

Matkan ohjelma;

6.6. Keräily. Matkaamme Tuurin kyläkauppaan jossa mahdollisuus tehdä ostoksia. Tuurissa n klo 14-17. Majoittuminen Kuortaneen urheiluopiston hotellihuoneissa. Liikuntahotelli on saanut paljon kiitosta tyylikkäistä ja korkeatasoisista huoneistoistaan. Hotellissa on yhteensä 54 täydellisesti varusteltua, saunallista huoneistoa, neljää eri kokoa. Kaikissa huoneistoissa on sauna ja suihku wc-tilat, pyykinpesukone, kuivauskaappi silitysrauta- ja lauta, hiustenkuivaaja  täydellisesti varustettu keittiö (astianpesukone, mikro, liesi, uuni, kahvinkeitin, jääkaappipakastin) taulutelevisio, dvd-laitteisto, WiFi. Buffet illallinen hotellilla.

6.7. Aamiainen hotellilla. 

11:30 lähdemme bussilla kohti ilmajokea.

13:00 Esitys

16:00 Päivällinen Ilmajoen Kestikievarissa.

Saavumme Kotkaan n klo 23.

Ilmajoen musiikkijuhlat: Hiljaiset perivät maan 6.-7.6.2020 1

Klikkaa kuvaa nähdäksesi suuurempana

Lähtöaikataulu ja hinnat

A B
07:30 Kotka - Jyrkilän tallit 245 € 275 €
07:45 Kotka - Kotkan linja-autoasema 245 € 275 €
08:00 Kotka - Karhulan Linja-autoasema 245 € 275 €
08:20 Hamina - Haminan linja-autoasema 245 € 275 €
09:00 Kouvola - Matkakeskus 245 € 275 €
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen
B: Matkapaketti yhden hengen huoneessa

Matkapaketti sisältää
Matkapaketti

Liikennöitsijä

Jyrkilä Oy
Kotka
050-3866001
matkat@jyrkila.com
Aittakorventie 2
48400 Kotka

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.